Κοίμηση Θεοτόκου Χρυσοσπηλιώτισσας

Εφημέριοι

  1. Αττάρτ Αθανάσιος (Α’)
  2. Καπογιάννης Ιωάννης* (Α’)

(* αποσπασμένος σε άλλη Ενορία του εσωτερικού ή του εξωτερικού)

Βρείτε μας στο χάρτη


Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοπηλαιωτίσσης – επί της οδού Αιόλου 60 Αθήνα 105.50 είναι εκ των πλέον αρχαίων Ιερών Ναών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η αρχή του αρχίζει το 1705 και κατά τα τελευταία 10έτη με την χάριν του Αγίου Θεού και την ευλογίαν της Παναγίας μας έχει το παρακάτω πρόγραμμα.


Ως προς την Συντήρησιν του Ιερού Ναού μας

Έχει αρχίσει από τον Μάρτιο του 2005 μία συστηματική προσπάθεια Ανακαινίσεως και στηρίξεως του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου- Χρυσοσπηλαιωτίσσης και έξωθεν και έσωθεν. Η όλη ανακαίνισις με την βοήθειαν του Αγίου Θεού και την ευλογίαν της Παναγίας συνεχίζεται και πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί. Τα έργα επιτελούνται χωρίς να παραλείπεται του πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ως προς την φιλανθρωπίαν του Ιερού Ναού μας

Παρέχουμε φιλανθρωπίαν (χρηματικήν, υλικήν φαγητού, φαρμάκων, τσιγάρων, εισιτηρίων, πληρωμές, ειδών διατροφής) σε πολλούς αστέγους,οικονομικούς μετανάστες και τοξικομανείς.

Ως προς την Νεότητα του Ιερού Ναού μας

Παρότι δεν έχουμε ουδένα Ενορίτην λειτουργεί Κατηχητικό Σχολείο, κάθε Κυριακή μετά την Θείαν Λειτουργίαν 10.30-11.30π.μ. Μάλιστα εφέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2015 ο πρώτος των πρώτων επιτυχόντων ήταν μαθητής του κατηχητικού σχολείου της Χρυσοσπηλαιωτίσσης., ο οποίος επέτυχε πρώτος στην Πανεπιστημιακήν Σχολήν της Θεσσαλονίκης των Στρατιωτικών Ιατρών ΣΑΣ. Συντελείται σοβαρό κατηχητικό έργο στην ενορίαν μας . Κάθε Δευτέρα 5.00-7.00μ.μ συντελείται το « Κήρυγμα της Δευτέρας»που αποτελεί και τον κύριον παράγοντα στηρίξεως του Ιερού Ναού Χρυσοσπηλαιωτίσσης ως

1.ως προς την Ανακαίνισιν του Ιερού Ναού μας

2. του Εράνου της Αγάπης

3. παροχής ουσιαστικής πνευματικής και φιλανθρωπικής βοήθειας…

Κάθε Τετάρτη 5.00-7.00 μ.μ. συντελείται συνάντησις με τους Ν.Α. με θετικά αποτελέσματα και κάθε Πέμπτη 5.30-7.30 μ.μ συντελείται Συνάντηση Φοιτητριών και Επιστημόνων των ΑΕΙ και των ΤΕΙ εις τον καθ’ ημάς Ιερόν Ναόν της Χρυσοσπηλαιωτίσσης. Είναι οι ευέλπιδες της ενορίας μας που δεν έχει ουδένα μόνιμο κάτοικο, ει μη τον έμπορο Θεό των ειδώλων τον Ερμή.


Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Οδός: Αιόλου
  • ΤΚ: 105 60
  • Πόλη: Αθήνα
  • Τηλ Ιερού Ναού: 210.3216.357
  • Αριθμός: 60