Παντάνασσα Καλλιθέας

Εφημέριοι

1. Ρενιέρης Ευμένιος (Α΄)
2. Κρασονικολάκης Γεώργιος (Β’)
3. Βουτζαλής Αλέξιος* (Γ’)
(* αποσπασμένος σε άλλη Ενορία του εσωτερικού ή του εξωτερικού)

Βρείτε μας στο χάρτη


Η ενορία μας καλύπτει τοπικά τμήμα της περιοχής Τζιτζιφιών Καλλιθέας περικλειόμενο από τις οδούς Πραξιτέλους, Αχιλλέως, Λεωφ. Συγγρού και Λεωφ. Ποσειδώνος. Η εν λόγω περιοχή χαρακτηρίζεται από την υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής,  την ανέχεια και εξαθλίωση  των κατοίκων του προσφυγικού οικισμού  πέριξ του παλαιού Ιπποδρόμου των Αθηνών, αλλά και την ύπαρξη του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Επίσης στη γεωγραφική μας περιφέρεια κατοικεί αναλογικά μεγάλος αριθμός αλλοδαπών οικονομικών προσφύγων (Αλβανοί, Ρουμάνοι, Ρώσοι, Πακιστανοί, Αιγύπτιοι κλπ.). Οι άνθρωποι αυτοί έχουν οικογένειες και ζητούν την βοήθεια από την Εκκλησία μας.


Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο μας, σε τακτά χρονικά διαστήματα, τους ενισχύει με το κατά δύναμιν οικονομικώς και εκτάκτως με παροχή τροφίμων.Συγκεντρώνεται συστηματικά ρουχισμός και παιδικά παιχνίδια τα οποία διανέμονται σε πολύτεκνες άπορες οικογένειες .Δύο φορές ετησίως,  σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» οργανώνεται  στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας μας εθελοντική αιμοδοσία αγάπης και αποδίδονται εκάστοτε 25-30 μονάδες αίματος προς ανακούφιση των πασχόντων αδελφών μας.

Εξομολόγηση

Το μυστήριο της εξομολογήσεως τελείται σε ετήσια βάση καθημερινώς χωρίς προκαθορισμένο ωρολόγιο πρόγραμμα από τους ιερείς του Ναού, οποιαδήποτε στιγμή προσέλθει στο ναό αδελφός που επιθυμεί να εξομολογηθεί.

Νεανικό έργο

Με φροντίδα και επιμέλεια των εθελοντριών κατηχητριών μας λειτουργεί κατηχητικό προσχολικής ηλικίας εκάστη Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού μας.

Στη λατρευτική ζωή τηρείται το πρόγραμμα ακολουθιών της Ι.Α.Α. Παράλληλα καλύπτονται οι λατρευτικές ανάγκες του παρεκκλησίου του Αγίου Αλεξάνδρου στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Αθηνών όπου τελείται  Θεία Λειτουργία μία φορά το μήνα. Παρέχεται πλήρης πνευματική στήριξη των ασθενών (επισκέψεις ιερέως, εξομολόγηση, θεία κοινωνία βαρέως ασθενούντων κλπ.)


 

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Οδός: Πραξιτέλους
  • ΤΚ: 176 74
  • Περιοχή: Καλλιθέα
  • Πόλη: Αθήνα
  • Τηλ Ιερού Ναού: 210.9419.002
  • Αριθμός: 35