Γραφείο Νεότητος

http://neotita.gr/

Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής προγραμματίζει, συντονίζει και ελέγχει συνολικά το ποιμαντικό έργο για τη νεότητα, το οποίο συντελείται στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Ο Διευθυντής και τα Στελέχη του Γραφείου Νεότητος σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Ιερείς Νεότητος των ενοριών, προγραμματίζουν και υλοποιούν -σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο- προγράμματα και δραστηριότητες που στοχεύουν στην υγιή πνευματική ανάπτυξη των νέων, τη δημιουργία κλίματος αλληλογνωριμίας και συντροφικότητας, στην ανάπτυξη βαθύτερων φιλικών δεσμών μεταξύ τους και στην ουσιαστική θεώρηση και θέαση της σύγχρονης πραγματικότητας ως κοινωνία προσώπων εδραζόμενη στην αγάπη.

Προγράμματα όπως οι θερινές και χειμερινές Κατασκηνώσεις για νέους και νέες όλων των ηλικιών, αθλητικές δραστηριότητες για τις ενοριακές ομάδες, θεατρικές παραστάσεις και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις ομάδων και συγκροτημάτων των ενοριών, εικαστικά δρώμενα, Σεμινάρια επιμόρφωσης Κατηχητών και Στελεχών, περιβαλλοντικά και εθελοντικά προγράμματα, Ημερίδες με θέματα σύγχρονου προβληματισμού, φοιτητικές – νεανικές Συνάξεις, Ομάδες βιβλίου, αθλητικά προγράμματα σε ενορίες κτλ. αποτελούν ενδεικτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται παράλληλα με το ενοριακό έργο της κατήχησης και απευθύνονται σε νέους ανθρώπους.
Στις ενορίες της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών λειτουργούν Σχολές Βυζαντινής μουσικής, Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Χειροτεχνίας, Παραδοσιακών χορών, Μουσικής και παραδοσιακών οργάνων καθώς επίσης και ενοριακά Κοινωνικά φροντιστήρια. Επίσης λειτουργούν Φοιτητικές συνάξεις και Συνάξεις γονέων και νέων ζευγαριών.

 

Έκθεση εικόνων